дома / Техника / Балони кои се јадат ќе ги заменат шишињата и чашите (видео)
балони

Балони кои се јадат ќе ги заменат шишињата и чашите (видео)

„Ooho“ е одржлива замена за пластичните шишиња и чаши, направена со користење на натриум алганит смеса, земени од темни алги и калциум хлорид.

Пакувањето е поевтино од пластиката и може да содржи било која течност. Секој балон содржи околу 250 милилитри вода и чини два цента.

балони

Овие балони ги направиле три инженери уште во 2014 година. Тие сега собираат пари, за да нивните балони кои се јадат излезат на пазарот до крајот на 2017 година.

Балоните се целосно био разградливи и без проблем може да се изедат. Тоа се флексибилни пакети исполнети со вода, на кои можете да направите дупче и пиете директно од нив или да ги конзумирате цели.


Може да ве интересира

Заев (и неговите економски леви и десни раце) треба да појасни на младите во Македонија што се случи?

Стратешка Германска инвестиција ја одмина Македонија, ама се вдоми во Србија! Автомобилската индустрија и новите …

Translate »
error: Content is protected !!