дома / Анкети / Минати Анкети

Минати Анкети

„Брима“: Мнозинството граѓани сметаат дека била потребна промена на власта

анкета

28 јуни, 2017 Доверба во новата влада имаат 57 проценти од граѓаните, а 37 отсто гледаат со недоверба на идното работење на владата. Најголема доверба на владата ѝ даваат етничките Албанци, односно 71 отсто, а најмалку доверба имаат етничките Македонци, односно 51 процент, покажува новата анкета на „Брима Галуп“, спроведена …

повеќе... »

„Брима Галуп“: СДСМ и Заев со поголем рејтинг од ВМРО-ДПМНЕ и од Груевски

анкета

23 јуни, 2017 Рејтингот на СДСМ е за 2,6 отсто повисок од тој на ВМРО-ДПМНЕ, покажува најновата анкета на „Брима Галуп“ спроведена непосредно по изборот на новата Влада од 2 до 12 јуни 2017 година. Рејтингот на СДСМ е 22,4 отсто, на ВМРО-ДПМНЕ – 19,8 отсто, ДУИ има 7,3 отсто, …

повеќе... »

Анкета на ИРИ: Мнозинството граѓани на Македонија не се задоволни од локалните власти

анкета

15 мај, 2017 Мнозинството граѓани на Македонија се незадоволни од нивните локални власти, покажува најновата анкета на Центарот за анкетни истражувања на Меѓународниот републикански институт (ИРИ). Според податоците од анкетата, 51 отсто од испитаниците изјавиле дека се донекаде или многу незадоволни од работата на нивните градоначалници, додека 47 отсто искажале …

повеќе... »

Анкета ИРИ: На локалните избори 27 отсто би гласале за ВМРО-ДПМНЕ, 16 за СДСМ, 8 за ДУИ и 7 за БЕСА

анкета

15.05.2017 Mнозинството граѓани на Македонија ќе гласаат на локалните избори, а најголема поддршка би добила ВМРО-ДПМНЕ, а по неа СДСМ, ДУИ и Беса, покажуваат резултатите од анкетата на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) спроведена преку интервјуа лице во лице врз репрезентативен примерок од 1.108 граѓани во периодот од 4 до 12 март …

повеќе... »

Анкета на Павел Шатев: ВМРО ДПМНЕ и Ѓорѓе Иванов со убедливо водство

анкета

Според  телефонската анкета за рејтингот на политичките партии и нивнтие лидери   спроведена од Институтот Павел Шатев помеѓу 15 и 17 Април 2014 година на примерок од 1450 испитаници македонските граѓани ја зголемуваат поддршката за ВМРО – ДПМНЕ и нејзиниот кандидат за претседател Ѓорге Иванов. Во истражувањето кое беше спроведено на …

повеќе... »

Македонски претседателски избори (2009)

анкета

Според анкетата, спроведена во јануари 2009 година, најголема поддршка имал Срѓан Керим, кој официјално подоцна истакнал дека нема да се кандидира за претседател, пред кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Ѓорге Иванов. Анкета од февруари 2009 покажала дека Иванов води со 27%, а по него следеле Фрчкоски со 13%, Бошкоски со 10%, Селмани со 9% и останатите кандидати …

повеќе... »

Анкета на „Брима Галуп“: ВМРО-ДПМНЕ со двојна предност пред СДСМ 36,8%, наспроти 15,7%

анкета

10.02.2016 Реномираната и угледна агенција за истражување на јавното мислење, Брима Галуп која ги изработува и истражувањата на јавното мислење за потребите на престижниот американски Интернационален Републикански Институт, на барање и во соработка со неделникот „Република“, во периодот од 30 јануари до 4 февруари 2016 година спроведе теренска анкета за …

повеќе... »

Анкета ИРИ:Ако има парламентарни избори за ВМРО-ДПМНЕ би гласале 27%, за СДСМ 17%

анкета

15 Мај 2017 Доколку има предвремени парламентарни избори, За ВМРО-ДПМНЕ на предвремените парламентрани избори би гласале 27 отсто од испитаниците, 17 отсто за СДСМ, по 7 отсто за ДУИ и за БЕСА, а по 2 отсто за Алијансата на Албанците и за ДПА. Ова го покажуваат резултатите од анкетата на Меѓународниот …

повеќе... »

Анкета на „Павел Шатев“: ВМРО-ДПМНЕ со повеќе од двојна предност пред СДСМ, работата на Јанева политички мотивирана

анкета

18 March 2016 Поголемиот дел од граѓаните на Република Македонија својот глас на предвремените парламентарни избори на 5 јуни би го дале за ВМРО-ДПМНЕ, а за иден премиер би го избрале Никола Груевски, велат резултатите од последната анкетата на институтот „Павел Шатев“, која е спроведена помеѓу 13 и 15 март …

повеќе... »

Анкета за рејтингот на политичките партии

избори

Вторник, 31 мај 2011 10:34 Во период од 26 до 28 мај 2011 година, истражувачкиот тим на Институтот за демократија ја спроведе последната анкета пред оддржувањето на предвремените парламентарни избори за рејтингот на политичките партии во Република Македонија. Истражувањето е спроведено од ИДСЦС а поддржано од МЦМС, надвор од нивната воспоставена соработка …

повеќе... »

ВМРО-ДПМНЕ води на последните анкети за парламентарни избори

анкета

15.05.2013 Рејтингот на Никола Груевски опаѓа, но ВМРО-ДПМНЕ пак би ја добило власта на парламентарните избори доколку тие се одржат утре, покажа испитувањето на јавното мислење од Центарот за истражување и креирање политики. На анкетата, граѓаните го посочуваат Груевски како најтолерантен политичар, а неговата партија како најразумна. На прашањето Доколку …

повеќе... »

Анкета на ИРИ: За мнозинството граѓани имало регуларни избори во Македонија

анкети

13 јули 2015 Американскиот републикански институт (IRI) денес излезе со повеќе други прашања, за останати актуелни теми и области од претходно спроведената анекета. Според анкетата на ИРИ, најважно надворешно политичко прашање е признавање на името на државата Република Македонија за што се определиле 29% од испитаниците, додека 23% сметаат дека тоа …

повеќе... »

Анкета: Преполовена предноста на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ!

16/12/2013 СДСМ во изминатиот период конечно почна со промоција на мерките од новата програма, која се чини предолго се подготвуваше. Дел од мерките беа најавувани на прес-конференции од страна на претседателот Зоран Заев, а дел од страна на членови од највисокото раководство. Сите досега објавени мерки многу активно се презентираат на …

повеќе... »

Анкета институт „Павел Шатев”: ВМРО:ДПМНЕ со убедлива предност пред СДСМ

Анкета институт „Павел Шатев”

01. 10. 2016 ВМРО ДПМНЕ има голем предност пред СДСМ, покажува последната анкета на Институтот Павел Шатев. Груевски и натаму е најпопуларен политичар. Испитаниците во анкетата одговориле дека имаат многу поголема доверба во ВМРО ДПМНЕ напсртои СДСМ во поглед на решавање на проблемите во државата. 25.9 Проценти од анкетата на …

повеќе... »

Анкета ИРИ: На локалните избори 27 отсто би гласале за ВМРО-ДПМНЕ, 16 за СДСМ, 8 за ДУИ и 7 за БЕСА

анкета

ВМРО-ДПМНЕ би добила најголема поддршка од граѓаните на локалните избори, а по неа СДСМ, ДУИ и БЕСА, покажуваат резултатите од анкетата на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) спроведена преку интервјуа лице-во-лице врз репрезентативен примерок од 1.108 граѓани во периодот од 4 до 12 март годинава. Според резултатите од анкетата мнозинството граѓани на …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!