дома / ЕУ / ЕУ Членки

ЕУ Членки

Заев (и неговите економски леви и десни раце) треба да појасни на младите во Македонија што се случи?

Стратешка Германска инвестиција ја одмина Македонија, ама се вдоми во Србија! Автомобилската индустрија и новите технологии не мируваат, но исто така ниту игрите позади политиката. Заев треба да одговори на јавноста за што беше посетата на Германија и Меркел, покрај штурото соопштение и изјава која ја даде! Толку од пријателите …

повеќе... »

2 дел: Зошто Бугарија сега, “насилно” сака да го реализира Договорот за добрососетски односи и соработка?

Бугарија

Имено проблемот започнува со 1944 година од пред кога Бугарија смета дека со Македонија ја дели заеднички и по сите параметри целата историја. Но има гласноговорници кои од партнерот на нацистичка Германија за почеток на било што околу историјата бараат прво официјална Софија да се извини за окупацијата за време …

повеќе... »

Португалците јадат 57 килограми риба годишно, Македонците со 6 килограми се втори на Балканот

риби

Европејците јадат најмногу риба во споредба со другите народи од светот. Сопствените ресурси на ЕУ за снабдување со риба на Европејците им стигнуваат само за првата половина на годината. Остатокот од потребните количини се набавува од увоз. Во последниот извештај објавен од страна на „Нова економска фондација“ (НЕФ) стои дека …

повеќе... »

Зошто Бугарија сега, “насилно” сака да го реализира Договорот за добрососетски односи и соработка?

Заев - Борисов

Најмалку и е гајле на официјална Софија дали ќе постигне Договор за добрососетски односи и соработка со Македонија денес или за истиот ќе почека уште 27 години. Она што Бугарија не сака да го пропушти е дипломатскиот аматеризам на извршната власт на СДС но и самиот Заев кој под уцена …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!