дома / ЕУ / ЕУ Економија

ЕУ Економија

Како Италија ги чести своите граѓани за 18 – ти роденден?

За да ги потсетат младите дека културата е многу важна за квалитетот на животот и општеството, италијанската влада минатата година донела одлука да им подари на тинејџерите подарок за полнолетство во вид на ваучер со вредност од 500 евра кои може да ги искористат за концерти за сериозна музика, театар, кино, …

повеќе... »

Топ 17 земји за започнување бизнис, Македонија 4-та на листата

Македонија

Започнување на бизнис никогаш не е лесно или пак без стрес. Но, постојат места каде што можете да ја стартувате вашата компанија од соништата со помалку ограничувања од другите, пишува Business Insider. Светската банка составува извештај на најдобри и најлоши места за да се биде претприемач, мерејки регулативи кои влијаат на …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!