дома / Локална / Децентрализација

Децентрализација

Албанската Православна Црква во Македонија, подледниот чин до федерализација

црква

Политичките претставници на албанскиот етникум имаат еден сегмент во своето делување кој не кореспондира со Балканскиот менталитет и тој им е секогаш делотворен. Долгорочни проекти. Тие се подготвени да чекаат и декади за реализација на минорно барање но кога ќе го стават на преговарачка маса повеќе од јасно е дека …

повеќе... »

Зошто Македонија нема извршено Попис на население 14 години?

попис

Попис на населението, домаќинствата и становите е Уставно загарантирана категорија, со што е обврска, која мора да се реализира во одреден временски интервал, согласно Законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија. Пописот го организира Државниот завод за статистика, а го реализира и за неговиот процес одговара …

повеќе... »

“Македонија под оваа власт покажа дека е многу гостопримлива земја. Овде веќе и самите ние се чувствуваме како гости.”

платфрома

Малкумина се сеќаваат дека барањата на политичките партии уште на 2 декември 9 дена пред изборите беа сосема јасно конципирани во 6 барања или услови без кои барем ДУИ, БЕСА и Алијансата за Албанците јасно ставија до знаење дека нема да дадат поддршка на било која победничка или не, партија …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!