дома / Локална / Општини

Општини

Плоштадот “Скендербег” го срами името на Ѓорѓија Кастриот

плоштад, скендербег

На 28.674 метри квадратни, премостувајќи ги, и воедно спојувајќи ги, општина Чаир со општина Центар, деновиве бевме неми сведоци, како тоа албанските политички претставници, го гледаат и почитуваат албанскиот етникум во Македонија. Плоштадот, кој првично имаше 12.865 метри квадратни го “премости” булеварот “Гоце Делчев” и стана плоштад на две општини. …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!