Колумни

ЗА ГОЛЕМИТЕ АЛБАНЦИ И ВЕЛИКИТЕ МАКЕДОНЦИ

ЗА ГОЛЕМИТЕ АЛБАНЦИ И ВЕЛИКИТЕ МАКЕДОНЦИ   Како ретко која држава, Република Македонија со својот мулти етно колорит има проблем во практикувањето на дневната политика базирана на различност во етно поделените партиски структури. Македонската политичка сцена има субстракт на парадокси токму од причина која вели дека иако идеолошките матрици на …

повеќе... »

ДЕМОКРАТИЈА НА КРАЛЕ МАРКОВА ПОЉАНА

Идеологијата е наука за поими. По Маркс, склоп на свест, идеја и одредување на вредности на некоја општествена група, надоградување врз основа на општествено индустриските односи, од кои зависи опстанокот и развојот на одредени духовни и културни облици. Да! Ама за обичниот и политички необразуваниот поединец оваа дефиниција е ‘‘ …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!