дома / Мистерии

Мистерии

Таен надзор на човештвото: „Петте очи“ ја надгледуваат комплетната комуникација на планетата (видео)

петте очи

Системот  ECHELON е тајно име за систем за надгледување, собирање на податоци на мрежите како и нивни анализи, а со кој управуваат САД, Австралија, Канада, Нов Зеланд и Велика Британија, попознати како „Петте очи“. Системот е направен во доцните шеесетти години наминатиот век за да ја надгледа комуникацијата на СССР …

повеќе... »

Дали е здрав Али Ахмети? Дали неговиот потпис правно вреди 5 пари?

Дали е здрав Али Ахмети? Дали неговиот потпис правно вреди 5 пари? Претседателот на ДУИ Али Ахмети, правно, ако се потврдат медицинските наоди кои ги констарирале психијатри од Швајцарија, потпишува документи врз кои се гради иднината на државата, а во суштина потписот правно не му вреди ни 5 пари. Имено, …

повеќе... »

Познати личности за кои се шпекулира дека се убиени од страна на масоните

илуминати

Илуминатите се тајно друштво за кое се зборува дека ги контролира сите светски настани. Илуминатите и членовите на  нивната организација се посебно влијателно во индустријата за забава. Витни Хјустон За смртта на светската дива многумина веднаш ги обвинија илуминатите. Многумина веруваат дека Витни била дел од илиуминатите кои и се …

повеќе... »

Масонско писмо во кое тие ја најавуваат Третата светска војна

масони

Не станува збор за никако пророштво ниту предвидување. Станува збор за глобален план на масонска елита, за мрежа која се плете над нашите глави без оглед на тоа што светот го сака, бидејќи се она што масонскиот врв го замислил тоа и се спроведува. Луѓето наивно се надеваат дека може …

повеќе... »

МПЦ ОА има криза во идентитетот, пак! Отец Наум и неговите мистерии!

МПЦ ОА има криза во идентитетот, пак!   Македонската православна Црква уште еднаш покажа дека Македонија е секуларна држава каде и власта и Црквата се држат што е можно подалеку од граѓаните. И тоа е цената која скапо ќе ги чини. МПЦ со додатокот ОА има трета поголема криза на …

повеќе... »

Последна објава на Боуви на интернетот: Google се илуминати

Боуви

Дејвид Боуви  беше редовен соработник на форумот на порталот  bowie.com, на неговата официјална интернет страна,  а неговата конечна порака, напишана неколку недели пред да почине содржела пророчко предупредување за иднината на човештвото во светот на информации под контрола на Google. Опишувајќи ја иднината на нашето општество, доколку биде контролирано од …

повеќе... »

Поранешен член на Илуминатите:Подготвен сум да го споделам со светот тоа што го знам (видео)

илуминати

На Интернетот повторно се шири приказната на човекот кој навел дека бил член на тајното друштво на Илуминатите и на еден сајт напишал како се приклучил, кои се тајните на оваа мистериозна група и што се крие од очите на светот. Коментарите во врска со оваа приказна се најразлични, некои …

повеќе... »

Мистерија која ја интригира јавноста со години: зошто на банкнотите од еден долар се наоѓа масонската приамида?!

долар

На банкнотата од еден долар се наоѓа пирамида. За неа постојат различни теории, а некои од нив зборуваат и за тајни здруженија како што се масоните. Но што всушност пирамидата и останатите ознаки значат. Пирамидата се наоѓа на левата страна на банкнотата, а на десната е официјалниот жиг на САД. …

повеќе... »

Најмистериозното место на светот: Погледнете што се крие на дното на Бермудскиот триаголник (видео)

бермудски триаголник

Бермудскиот триаголник претставува една од најголемите светски мистерии. Меѓутоа, научниците дошле до големо откритие. Имено, две џиновски подводни пирамиди направени од дебело стакло, се пронајдени во центарот на Бермудскиот триаголник. Океанографот нагласил дека технологијата и е непозната на модерната наука и дека е дизајнирана на таков начин што пирамидите стојат …

повеќе... »

Тука се кријат масоните: 13 локации на кои тајно се состанува масонерија ширум светот (видео)

масони

Слободните ѕидари се една од најмистериозните и најконтроверзните организации на светот. Масоните постојат со векови, а ако им се верува на гласините, нивната организација делува во тајност уште и поодамна. Прва ложа во Германија настанала во Хамбург и тоа само две децении по настанокот на Големата ложа во Лондон во …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!