дома / МКД / Koj e? (страна 3)

Koj e?

Кој е Васил Тупурковски?

Васил Тупурковски

Титовиот идеалист, американскиот стипендист, Македонскиот “економист”, Европскиот централист и вечен “спортист”. Васил Тупурковски роден во Скопје на 8 април 1951 година е професор по меѓународно право. Познат на пошироката јавност е и по прекарот Циле. И е една од најконтраверзните личности во Македонија по сите параметри кои во политичките води …

повеќе... »

10-те Бугари кои и ја “скроија” капата на Македонија, два броја потесна – 1 дел: Сите контакти со бизнис елитата и Бугарското подземје на Бојко Борисов

Бојко Борисов

Методи Борисов Георгиев [5 ноември, 1931 година] е син на Борис Георгиев и Милојка Данаилова Рангелова, а сопруг на Венета Рајчева Борисова [Иванова Борисова], познат под прекарот Бехар, инаку брат на Рајко Борисов Георгиев. Методи бил милиционер пожарникар и активен и истакнат член на Бугарската комунистичка партија се до 1989 …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!