дома / Прес / Прес Регион

Прес Регион

Софија номинирана за седиште на Европската агенција за лекови

софија

Бугарската Влада  соопшти дека главниот град Софија го кандидирала за ново седиште на Европската агенција за лекови (ЕМА). – Оваа одлука е одраз на посветеноста на Бугарија кон заедничките европски вредности и основачки принципи, како и волјата на земјата конструктивно да продолжи да придонесува во остварување на целите на европските …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!