дома / Прес / Прес УСА

Прес УСА

САД: договорот меѓу Македонија и Бугарија пример за мирно решавање на разликите меѓу соседите

прес

„Соединетите држави им честитаат на Бугарија и на Македонија за потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка“. Ова се наведува во соопштението на американскиот Стејт департмент во кое се оценува: „Овој важен, прогресивен договор ги признава веќе силните врски меѓу двете земји и ја отвора вратата за уште поблиска …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!