дома / Регион / Албанија

Албанија

Власи и Христијани Албанци ја создале модерната Албанска азбука!?

Модерната Албанска азбука е создадена и од Албанци Христијани и Власи!?   Прилично често и дотолку навредливо албанскиот народ како сосед ни се претставува како географска одредница на која живее исклучиво муслиманско население. И тој историски факт за постоењето на еден народ не е точен дотолку повеќе е навредлив. Во …

повеќе... »

Грција и понатаму останува главен инвеститор и партнер во албанската економија

Ципрас

Независно од повеќегодишната криза во Грција таа и понатаму останува главен инвеститор и партнер во   албанската економија, соопшти Централна банка на Албанија и Канцеларијата за економија и трговија на Амбасадата на Грција во Тирана. – Последната официјална статистика на Централна банка на Албанија потвдува дека на крајот на првото …

повеќе... »

Албанија се крена на нозе: Уапсениот Морина да не се екстрадира од Хрватска во Србија

Морина

Исмаил Морина, човекот кој крена огромна прашина на квалификацискиот натпревар за Европското првенство помеѓу Србија и Албанија во 2014 година  уапсен е пред еден месец во Дубровник и наскоро треба да биде испорачан во Србија. Министерството за правда на Србија од Хрватска побара Морина да им биде испорачан што побрзо.Очекувањата …

повеќе... »

За 3 години во Европската унија влегле 118 000 нелегални имигранти од Албанија

мигранѕи

Според европската статистичка служба “Евростат” во изминатите три години од 2014 година до 2016 година “во некои од земјите од ЕУ влегле над 118 000 нелегални имигранти од Албанија. Официјалната европска статика  покажува дека За 3 години во Европската унија влегле 118 000 нелегални имигранти од Албанија, а поголем дел …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!