дома / Регион / Босна и Херцеговина

Босна и Херцеговина

Измерени 50 степени во Мостар

мостар

Жителите на Мостар вчера на своите балкони измериле 50 степени. На социјалните мрежи се појавија повеќе фотографии од термометри со 50 степени околу 14 часот. Авторите на овие фотографии тврдат дека термометрите се исправни и дека се во шок поради екстремно топлото време. Но, Хидрометеоролошкиот завод тврди дека се работело …

повеќе... »

Кандидатите за аџилак од Босна и Херцеговина останаа без потребните вакцини

вакцини

Годинава од Босна и Херцеговина на аџилак во Мека и Медина ќе отпатуваат 1.800 верници. Интересирањето за ова патување беше над очекувањето и беа одобрени дополнителни 180 места. Од Исламската заедница на БиХ биле закупени десет авиони, а биле резервирани и места за сместување во Мека и Медина. Но како …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!