дома / Регион / Црна Гора

Црна Гора

Во Подгорица ќе се одржи самит на Јадранската повелба

самит на Јадранската повелба

Денеска во Подгорица ќе се одржи самит на Јадранската повелба на кој ќе учествува потпретседателот на САД Мајк Пенс кој од синоќа е во официјална посета на Црна Гора. Домаќини на состанокот се Зоран Заев, премиерот на Македонија која претседава со Јадранската повелба и премиерот на Црна Гора Душко Марковиќ. …

повеќе... »

Собранието на Црна Гора ја усвои фискалната стратегија на ЦГ за 2020 година

црна гора

Собранието на Црна Гора ја усвои фискалната стратегија на ЦГ за 2020 година, како и измените и дополнувањата на Законот за данок на додадена вредност и акцизи. Основните измени се однесуваат на зголемување на стапката од 19 на 21 отсто што ќе се применува од 1 јануари 2018 година и …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!