дома / Регион / Словенија

Словенија

Милан Кучан: Западниот Балкан и натаму претставува буре барут

МИЛАН КУЧАН

Западот продолжува да замижува пред фактот дека западниот Балкан и натаму претставува буре барут, изјави поранешниот словенечки претседател Милан Кучан во интервју за подгоричкиот весник „Побједа“. – Имам впечаток дека Брисел во голема мерка не ги познава состојбите на западниот Балкан, па се стекнува впечаток дека политиката што ја спроведува …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!