дома / Регион / Турција

Турција

Протест за правата на жените во Истанбул под мото „Не ми се мешајте во тоа како се облекувам“,

турција

Неколку стотици лица, од кои најголемиот број жени, во сабота вечер (29.072017 година). учествуваа на протестен марш низ улиците на Истанбул, со што го изразија своето незадоволство од кршењето на правата на жените, насилството врз нив од страна на мажите и притисоците да се облекуваат „поконзервативно“. Маршот, одржан под мотото …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!