дома / Дијаспора / Организации / Дијаспората бара обединување на власта и опозицијата
дијаспора

Дијаспората бара обединување на власта и опозицијата

Обединетата македонска дијаспора со порака до власта и опозицијата на државниот и национален празник Ден на републиката – да се обединат во интерес на Македонија.

„Македонија е млада демократска република со богата историја и ОМД верува дека само преку обединување и активна работа на сите, не само на Владата, туку и на опозицијата, бизнис секторот и народот, Македонија ќе стане репер за социо-економски стабилна земја на Балканот“, порачуваат иселениците.

Обединетата Македонска Дијаспора (ОМД), како најголема организација на македонците надвор од Македонија, ја честита 114тата годишнина од Илинденското Востание како и 73тата годишнина од АСНОМ до сите Mакедонци во и надвор од татковината. Додаваат дека обраќањето на претседателот на собранието, Талат Џафери, на Мечин Камен го доживуваат како понижување на споменот за Илинденското востание.

Може да ве интересира

Кој е и што е НАТО? Интересни факти!

Кој е и што е НАТО, а кој е Столтенберг?! Пред воопшто да дискутираме кој …

Translate »
error: Content is protected !!