дома / Забава / Каде одат фекалиите од тоалетот во авион?
авион

Каде одат фекалиите од тоалетот во авион?

Голем број на луѓе, може да се рече со право, мисли дека изметот кој го патниците  од авионот го „оставаат  на небото“  завршува во воздухот. “ Поточно дека фекалиите и урината едноставно се испуштаат од леталото да се разлетаат.

Меѓутоа тоа не е вистина. Кога  ќе пуштите вода во авионското веце се покренува цел механизам. Веце шолјата е облепена со тефлон (материјал кој се користи за тенџериња, за да храната не се лепи) за да отпадот не се задржува во цевките под шолјата.Изметот така лизга низ цевките, како во домашниот тоалет и завршува во специјални контејнери. Кога авионот ќе слета, посебно возило со црево се закачува за леталото и тоа ги ишмукува целиот отпад од  контернерите.

Кога таа работа е завршена, авионот може да полета .

Може да ве интересира

долар

Зошто на банкнотите од еден долар се наоѓа масонската приамида?

На банкнотата од еден долар се наоѓа пирамида. За неа постојат различни теории, а некои …

Translate »
error: Content is protected !!