дома / Забава / Kако изгледа крвта зголемена под микроскоп за 1000 пати? (видео)
крв

Kако изгледа крвта зголемена под микроскоп за 1000 пати? (видео)

Крвта е нешто што навистина ретко сакаме да гледаме затоа што поради популарната култура и холивудските филмови не асоцира на повреди, смртта и други непријатности, иако токму таа е тоа што не одржува живи.

Во теорија знаеме дека нашата крв е составена од бели и црвени крвни зрнца, но што тоа навистина значи? Како навистина изгледа протокот на крвта? Не зборуваме за скапи компјутерски анимации кои адекватно ни го илустрираат споменатиот процес, нас не интересира како тоа изгледа во реалноста под микроскоп.

Може да ве интересира

Заев (и неговите економски леви и десни раце) треба да појасни на младите во Македонија што се случи?

Стратешка Германска инвестиција ја одмина Македонија, ама се вдоми во Србија! Автомобилската индустрија и новите …

Translate »
error: Content is protected !!