дома / Мистерии / Масонско писмо во кое тие ја најавуваат Третата светска војна
масони

Масонско писмо во кое тие ја најавуваат Третата светска војна

Не станува збор за никако пророштво ниту предвидување. Станува збор за глобален план на масонска елита, за мрежа која се плете над нашите глави без оглед на тоа што светот го сака, бидејќи се она што масонскиот врв го замислил тоа и се спроведува.

масони-насловна-520x277

Луѓето наивно се надеваат дека може да ја спречат војната и дека со светото ќе завладее мир. Меѓутоа тоа е голема заблуда во која не вовлекуваат манипулативните поединци кои  со  изјавите „Мир и стабилност“ убиваат милиони луѓе во овој момент.

Тоа го докажува и писмото на еден од најголемите масони во поновата историја  Алберт Пике, врвниот командант на Шкотскиот ред на слободните ѕидари во Америка, кое го испратил на Џузепе Мацини италијанскиот илуминатски „револуционер“ уште во дамнешната 1871 година.

masoni-520x390

Имено, Пике не бил никаков пророк  и немал некој надреални способности, туку во писмото го зборувал тоа што одамна го зацртале масоните за овој свет. Тоа е еита која владее зад кулисите, елита жедна по човечка крв, а човечка крв најлесно ја добива преку глобални војни. Пике во писмото до Мацани појаснил како според нивните замисли ќе потече крв во трите светски војни. Се што е напишано во писмото се случило, а на прагот сме и на Третата светска војна.

Ви пренесуваме делови од писмото

Првата светска војна мора да биде остварена за да им се овозможи на илуминатите да ги тргнат од положба моќните  руски цареви и со тоа Русија ја направат тврдина на атеистичкиот комунизам. Разликите и неслагањата помеѓу британското и германското царство, предизвикано преку агентите на илуминатите, ќе биде земено како причина за таа војна. На крајот на војната ќе се воспостави комунизмот преку кој е се уништат и другите влади и ќе се намали влијанието на религијата.

havrinkor-prvi-svetski-rat-vojnici-rov-520x390

Втората светска војна ќе биде поттикната  од искористување на разликите помеѓу фашистите и политичките ционисти (Ционизам -Национално движење на Евреите за воспоставување на еврејска држава воПалестина). Таа војна треба за последица да го има уништувањето на нацизмот и јакнењето на ционизмот во таа мерка да се овозможи  воспоставување на суверената држава Израел во Палестина. За време на втората светска војна меѓународниот комунизам мора да стане толку силен што ќе стане противтежа на христијанството, кој ќе биде ставено  во позадина се до моментот кога ќе се употреби за конечната социјална катаклизма.

123

Третата светска војна мора да биде поттикната со искористување на различностите, предизвикана од агентите на илуминатите, помеѓу политичките ционисти и лидерите на исламскиот свет. Војната треба да биде водена на таков начин што Исламот (муслиманскиот арапски свет) и политичкит Ционизам (државата Израел) меѓусебно ќе се уништат.

Во меѓувреме останатите нации, уште еднаш ќе се поделат по тоа прашање, ќе бидат присилени да се борат до точката на целосната физичка, морална и економска исцрпеност. Ќе ги спротивставиме нихилистите и атеистите, ќе предизвикаме огромна социјална катаклизма која со своите  стравотии на народите јасно ќе им го покаже  учинокот на потполниот атеизмот, извор на дивјаштво и најкрвавото превирање.

Тогаш ширум светот граѓаните ќе бидат принудени да се бранат од револуционерните светски малцинства, ќе ги истребат уништувачите на цивилизацијата и милиони разочарани од христијанството  кои во тој момент ќе бидат без насока и цел, копнејќи по идеал, но не знаејќи на што да го насочат своето обожување, ќе го примат вистинското светло преку објавата на учението на  Луцифер кој конечно ќе биде изнесен пред јавноста. Таа објава ќе резултира со општо реакционо движење кое ќе следи по уништувањето и на христијанството и на атеизмот, двата во исто време победени и искоренети – стои во писмото.

atomska-bomba-520x478

„Војната се состои во тоа да луѓето, иако едни со други не се познаваат, меѓусебно  се убиваат на команда на луѓе кои одлично се познаваат, но меѓусебно не се убиваат“, кажал Алберт Ајнштајн кој во оваа реченица ја појасни целата завера која надвиснала над човештвото.

Може да ве интересира

петте очи

Таен надзор на човештвото: „Петте очи“ ја надгледуваат комплетната комуникација на планетата (видео)

Системот  ECHELON е тајно име за систем за надгледување, собирање на податоци на мрежите како …

Translate »
error: Content is protected !!