Неодамна

Мистерии

Мерцедес дизајнираше јахта употребувајќи иновации кои досега не се користеле во бродоградба (видео)

мерцедес јахта

Мерцедес – Бенц, фимра позната по свои квалитетни луксузни автомобили, оваа година произведе ни повеќе ни помалку туку – јахта. Станува збор за 14 метри долга јахта од тип Грантурисмо која ги спојува елементите на дизајн типични за Мерцедес – Бенц автомобиите со иновации досега непознати за бродоградба. Официјално име на јахтата …

повеќе... »

Seabin канти кои сами собираат ѓубре може да очистат океан (видео)

канти

Целата на новиот проект под име „Seabin“ е да ги исчисти океаните и морињата од ѓубре, а тоа ќе го направи специјално пловечка канта за ѓубре кој вовлекува вода во себе, задржувајќи ги отпадоците и враќајќи филтрирана вода назад во екосистемот. Посебна пумпа креира проток на вода и вовлекува ѓубре …

повеќе... »

Балони кои се јадат ќе ги заменат шишињата и чашите (видео)

балони

„Ooho“ е одржлива замена за пластичните шишиња и чаши, направена со користење на натриум алганит смеса, земени од темни алги и калциум хлорид. Пакувањето е поевтино од пластиката и може да содржи било која течност. Секој балон содржи околу 250 милилитри вода и чини два цента. Овие балони ги направиле …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!