Неодамна

Мистерии

Специјална верзија на Нокиа 3310 која на себе ги има гравирано ликовите на Владимир Путин и Доналд Трамп (фото)

нокиа

Руската компанија Caviar, која се занимава со скапоцено украсување и разубавување на мобилните телефони, направила специјална верзија на Нокиа 3310 која на себе ги има гравирано ликовите на Владимир Путин и Доналд Трамп. Телефонот е позлатен и чини 2200 евра, пишува „The Verge“. Ликовите на американскиот и рускиот претседател се …

повеќе... »

Руски воен истражувачки центар го претстави прототипот на борбеното одело на следната генерација(видео)

војник

Руски воен истражувачки центар го претстави прототипот на борбеното одело на следната генерација.  Прототипот се состои од кацига, која го покрива и го штити лицето, и околоп за телото, кој претставува производ на врвна технологија на иднината. Оклопот има егзоскелет чија намена е да ги зголеми перформансите и издржливост на војниците …

повеќе... »

Технологијата со помош на која се прават лажни и монтирани снимки (видео)

технологија

Истражувачите од Универзитет во Вашингтон развиле технологија која користи машинско учење за совладување на движење на лицето и подоцна произведува доста автентични видео – снимки. Со други зборови, станува збор за технологија која го чита изразот на лицето и врз основа на алгоритам учи и репродуцира движења врз основа на …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!