Неодамна

Мистерии

Мистерија која ја интригира јавноста со години: зошто на банкнотите од еден долар се наоѓа масонската приамида?!

долар

На банкнотата од еден долар се наоѓа пирамида. За неа постојат различни теории, а некои од нив зборуваат и за тајни здруженија како што се масоните. Но што всушност пирамидата и останатите ознаки значат. Пирамидата се наоѓа на левата страна на банкнотата, а на десната е официјалниот жиг на САД. …

повеќе... »

Најмистериозното место на светот: Погледнете што се крие на дното на Бермудскиот триаголник (видео)

бермудски триаголник

Бермудскиот триаголник претставува една од најголемите светски мистерии. Меѓутоа, научниците дошле до големо откритие. Имено, две џиновски подводни пирамиди направени од дебело стакло, се пронајдени во центарот на Бермудскиот триаголник. Океанографот нагласил дека технологијата и е непозната на модерната наука и дека е дизајнирана на таков начин што пирамидите стојат …

повеќе... »

Тука се кријат масоните: 13 локации на кои тајно се состанува масонерија ширум светот (видео)

масони

Слободните ѕидари се една од најмистериозните и најконтроверзните организации на светот. Масоните постојат со векови, а ако им се верува на гласините, нивната организација делува во тајност уште и поодамна. Прва ложа во Германија настанала во Хамбург и тоа само две децении по настанокот на Големата ложа во Лондон во …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!