дома / Техника / Прототип на пат од пластика кој трае три пати подолго (видео)
пат

Прототип на пат од пластика кој трае три пати подолго (видео)

Замислете конструкцијата да трае со денови, наместо со месеци. И тој пат да трае три пати подолго.

Одржувањето на патот и пречките во сообраќајот поради градежните работи да станат минато. Тоа може да звучи како сценарио од далека иднина, но не е.

Компанијата работи на развој на пластичните патишта. Целта е да се искористи рециклираната пластика колку што е можно повеќе“, пишува на официјалниот сајт на конзорциум во кој се „KWS“, „Wavin“ од Холандија и „Total“ , мултинационална нафтена компанија од Франција.

Фирмата KWS има долгогодишно искуство во изградба на патишта, а Wavin се занимава со рециклирање на пластиката, па се здружиле за да го спроведат во дело овој проект. Тие очекуваат дека првиот прототип на овој пат ќе биде готово до крајот на 2017 година.

Може да ве интересира

Заев (и неговите економски леви и десни раце) треба да појасни на младите во Македонија што се случи?

Стратешка Германска инвестиција ја одмина Македонија, ама се вдоми во Србија! Автомобилската индустрија и новите …

Translate »
error: Content is protected !!