дома / аргива на тагови: политика

аргива на тагови: политика

Иредентизам кај Македонија и Грција – поим за плашење народ од соседите

иредентизам

Деновиве на балканот, осовено кај нашиот јужен сосед на голема врата се користи поимот иредентизам од страна на ФИРОМ. Македонските политичари, особено оние од власта не се ни обидуваат да го објаснат а најмалку да го анализираат овој нов момент од страна на Грција која очигледно добива се во пакет, …

повеќе... »

2 дел: Македонија под оваа власт покажа дека е многу гостопримлива земја- Овде веќе и самите ние се чувствуваме како гости!

сдсм влада

Изјавата на Села дадена на 29 декември 2016 година е јасна: “Сите албански партии треба да направат заедничка платформа за обединување на Албанците во Македонија. Ние како Алијанса за Албанците ќе присуствуваме на оваа средба. Очекуваме нашите услови да бидат прифатени и сите Албанци да застанат зад нив. Албанскиот јазик …

повеќе... »

Станува ли ВМРО – ДПМНЕ партија на одлични колумнисти?!

вмро - дпмне

Староновиот извршен комитет на ВМРО – ДПМНЕ отвори многу прашања на кои претседателот на ВМРО – ДПМНЕ требаше да даде одговори веднаш по именувањето на новите, а и реизборот на старите членови. Никола требаше да одговори прво колку претходните лоши кардови политики се негова одговорност, а колку лична? Груевски требаше …

повеќе... »

По српското, ќе следи ли и грчко “Охи”?!

сценарио

Македонската инстант дипломатија со која владата на Заев сакаше да ги реши четвртвековните отворени прашања со соседите вроди со плод. Плодот е гнил. По реакцијата на официјален Белград времено да ја затвори своето дипломатско претставништво во Скопје и во очекување на обраќање на заменик премиерот и министер за надворешни работи …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!