дома / аргива на тагови: ВМРО

аргива на тагови: ВМРО

Лазар Еленовски – човек за сите партии или сончоглед?

Лазар Еленовски човек за сите партии Еленовски е роден на 19 март 1971 година во Скопје. Дипломирал на Економскиот факултет при Универзитетот Свети Кирил и Методиј каде завршува и постдипломски студии од областа на Економскиот развој и меѓународните финансии. Со политика започнува да се занимава од 1992 година кога станува …

повеќе... »

ВМРО – ДПМНЕ си молчи, историјата се менува а Груевски го излажа народот

ВМРО – ДПМНЕ си молчи, историјата се менува   Политичката партија која пред своето националистичко име Демократка Партија за Македонско Национално Единство го има и идеолошкиот предзнак четири свети букви на Внатрешно Македонска Револуционерна Огранизација во последно време се однесува чудно. ВМРО – ДПМНЕ последните избори заборави дека е националистичка …

повеќе... »

Антонијо Милошоски, вечниот кандидат за наследник на Груевски

Антонијо Милошоски, вечниот кандидат за наследник на Груевски.   Милошоски е меѓу вечните кандидати за наследник барем на Никола Груевски во сите комбинации, кога и да се спомнеше негова оставка. Роден на 29 јануари 1976 година, Милошоски во ВМРО – ДПМНЕ има поминато нешто повеќе од 25 години од нејзиното …

повеќе... »

Кој е Никола Груевски? На што да сме му благодарни, а на што не?

Прв дел: Прва тема: Што направи Никола Груевски за што не треба да сме му благодарни, (додека не се докаже спротивното) Втора тема: Што направи Никола за што треба да му сме благодарни?   Во неколку делови, а на две теми, ќе биде историски и фактографски објавен фељтон текст за …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!