дома / аргива на тагови: војник

аргива на тагови: војник

Руски воен истражувачки центар го претстави прототипот на борбеното одело на следната генерација(видео)

војник

Руски воен истражувачки центар го претстави прототипот на борбеното одело на следната генерација.  Прототипот се состои од кацига, која го покрива и го штити лицето, и околоп за телото, кој претставува производ на врвна технологија на иднината. Оклопот има егзоскелет чија намена е да ги зголеми перформансите и издржливост на војниците …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!