дома / аргива на тагови: заев

аргива на тагови: заев

Големите лаги за малата Хеленска Република од 1930 година

Големите лаги за малата Хеленска Република од 1930 година   Историските факти и податоци низ годините не ги толкувал само победникот, како Грција и Бугарија и за време на Првата Светска војна. Особено за време на Втората Светска војна војуваа од страната на окупаторот, нацистите, фашистите, или едноставно во сите …

повеќе... »

Заев (и неговите економски леви и десни раце) треба да појасни на младите во Македонија што се случи?

Стратешка Германска инвестиција ја одмина Македонија, ама се вдоми во Србија! Автомобилската индустрија и новите технологии не мируваат, но исто така ниту игрите позади политиката. Заев треба да одговори на јавноста за што беше посетата на Германија и Меркел, покрај штурото соопштение и изјава која ја даде! Толку од пријателите …

повеќе... »

Заев ги разбуди демоните во Грција додека се караат политичарите во Македонија!

Додека се караат политичарите во Македонија Заев ги разбуди демоните во Грција Сосема јасно е дека агендата која ја реализира премиерот Зоран Заев и неговиот кабинет не е нималку наивна. Често пати самиот аматеризам во реализацијата е повеќе среќа за неуспехот што е можно побргу да се продадат националните интереси …

повеќе... »

ЕЛЕМ се “пакува” со украсна хартија за продажба, Шеќеринска можеби ќе ја стави машната

ЕЛЕМ се “пакува” со украсна хартија за продажба, Шеќеринска ќе ја стави машната   Големите “реформи” во социјалниот сегмент на општественото живеење кои беа промовирани во предизборната програма на СДС некако останаа и само тоа, предизборни ветувања. По формирањето Влада 90% од активностите беа насочени кон надворешната политика под мотото …

повеќе... »

Му подготвуваат ли албанските партии курбан на извршната на Заев, 2 август го “преживеа” дали го чека 8 септември, свечено?

Му подготвуваат ли албанските партии курбан на извршната на Заев, 2 август го “преживеа” дали го чека 8 септември, свечено? Иако сеуште не би се осмелил, како работен поднаслов да ставам “несреќниот крај на Заев, кој не успеа да опстои ни 100 дена на власт”,  да не биде ден минус …

повеќе... »
Translate »
error: Content is protected !!